Väskor och smycken

Två av mina stora intressen förutom kläder är väskor och smycken! Jag älskar smycken och köper alldeles för mycket av den varan. Samma sak gäller väskor, men där har jag blivit bättre på att stå emot köpimpulsen eftersom jag inte har så mycket plats där hemma.

Egentligen borde jag satsa på någon snygg mindre ryggsäck som är så populärt. Det vore bättre för rygg och axlar eftersom vikten blir jämnt fördelad på bägge sidor. Dock tycker jag de där ryggsäckarna ser så tantiga ut. Jag har provat i affären och tycker jag ser ut som en gammal tant i spegeln när jag kollar.

Ett krav jag har på mina väskor är att de ska ha blixtlås så att inte sakerna kan ramla ur. Det gör det också svårare för tjuvar som inte bara kan sticka ner handen i väskan och ta plånbok, telefon eller nycklar.

När det kommer till smycken brukar jag köpa allt möjligt, billigt som dyrt, stort som smått och så vidare. Jag är inte så modemedveten när det kommer till smycken, jag köper det jag tycker är fint och hakar inte på trender jag inte gillar. Som tur är finns ju alltid det klassiska smyckesmodet som man kan falla tillbaka på. Pärlor, tunna silver eller guldkedjor och diamanter är ju alltid rätt. Pärlor är något av en personlig favorit. Dessvärre kräver de en del omvårdnad om de ska hålla. Man kan till exempel inte duscha med dem, då nöts de ner och försvinner. Man måste också vara försiktig så att man inte får hudkrämer eller parfym på dem eller utsätter dem för stora temperaturväxlingar.

Jag har lärt mig att pärlor till skillnad från diamanter inte håller för evigt. De har bara en livslängd på runt 100 – 200 år, men om du vet något annat så rätta mig gärna. Det här är som sagt jag något jag lagt på minnet från en artikel jag läst.

Nu kommer lite snygga smycken som jag hittat!

Halsband från Lara Bohinc
Half Moon halsband från Lara Bohinc, finns att köpa hos Stylishdonna.se

Visst är halsbandet från Lara Bohinc fint?! Det kallas för Half Moon, men finns även som Full Moon i helt svart eller i silver. Halsbandet är gjord i sterling silver och med guldplätering. Hos Stylishdonna.se säljs det för 3295 kr.

modular scarf från wosstore
Modular Scarf, säljs hos Wosstore

Den här scarfen hittade jag hos Wosstore.se. Tycker det är så snyggt när flygvärdinnorna har en liten scarf runt halsen, själv har jag aldrig lyckats få till det, men med den här scarfen från Wosstore vore det ju inga problem. Den är urfin tycker jag, och lite annorlunda med spännet.

Smycken från Glitter
Alla smyckena på bilden är från Glitter. I de blå örhängena och armbandet är det lapisstenar och i de rosa örhängena är det rosenkvarts.

 

De fina smyckena på bilden ovanför hittade jag hos Glitter som öppnat nätbutik. Äntligen. Det dröjde alldeles för länge innan de startade upp försäljning över nätet enligt mig. Smyckena ovan innehåller halvädelstenar, de blå stenarna är lapis och de rosa är rosenkvarts.

Jag inser nu att jag presenterat en rätt brokig samling smycken, men jag är sån! Tycker att mycket är snyggt och håller mig inte till en och samma stil. Men nu lämnar jag smyckena och fokuserar på väskor istället.

Först ut är ett gäng färgglada väskor i höstfärger

färgglada väskor
Grön väska i präglat konstläder från Glitter. Mörkblå väska i skinn av märket Wera på Åhléns. Röd skinnväska modell Tyra av märket Filippa K hos Nelly.

Till hösten kan det vara kul med en färgglad väska som piggar upp humöret! Men svart och brunt är förstås aldrig fel, så jag avslutar med ett gäng väskor i lite mer neutrala färger också!

Väskor

 

Övre raden vänster till höger:
Svart väska i skinn från Lauren Ralph Lauren, bild lånad från Nelly.se
Svart skinnväska från Åhléns
Svart bucket bag från Ceannis.

Nedre raden från vänster till höger
Brun väska i konstskinn från H&M
Svart väska i konstskinn och mocka från H&M
Svart väska i konstskinn från Pieces, bild lånat från Bubbleroom.

Detta var allt för i dag! Hoppas ni hittat något ni tyckte var inspirerande eller snyggt!