Stine Goyas kollektion

Just nu skulle jag kunna köpa nästan varenda plagg i Stine Goyas webbshop! Jag älskar ju fåglar och just nu finns massor av plagg med fågelmönster som jag vill ha! Stine Goya är ett danskt klädmärke som funnits sedan 2006.

Plaggen med fågelmönster kallas för ”goldfinch” och finns i flera färger. Jag är särskilt förtjust i kläderna med beige botten och fåglar i pudriga rosa och blå nyanser. Det finns en blus jag är lite extra förtjust i, den är kortärmad, med lite krage. Missy Goldfinch kallas den och kostar 1 400 danska kronor. Du kan se den på bilden här nedanför. Jag skulle inte heller tacka nej till skjortan i samma kollektion, den heter Parol och kostar 1500 DKK.

Stine Goya blusar Goldfinch
Två blusar från Stine Goya. Till vänster är Missy Goldfinch och till höger Parol Goldfinch.

Förutom Golfinchmönstret har jag också hittat dessa plagg i Stine Goyas webbshop som jag är sugen på!

Stine Goya överdelar
Överdelar från Stine Goya. Från vänster Twigs Aviary Burnout peplumtopp, Ruby Dotted Knit med volangkrage, Chinie Top Lines i blått med guldränder

Visst är dessa överdelar fina? Väldigt pudriga färger visserligen så de kanske inte känns sådär jätterätt nu till hösten, önskar att jag hade haft dem nu i sommar istället!

Det finns många danska klädmärken som jag tycker är intressanta. Till exempel är Malene Birger ett känt klädmärke som har snygga kläder och accessoarer. Day Birger et Mikkelsen är ett annat klädmärke jag gillar.

I Malene Birgers vinterkollektion verkar det vara mycket mörkrött och petrol, svart också givetvis. Det finns en hel del spets i kollektionen också, bland annat en fin svart långklänning. Merak heter den och kostar 5100 kr. Tyvärr har jag inte så mycket användning för långklänningar så jag har inte någon bra anledning till att köpa den. Däremot finns det en fin spetsblus med hög krage som kan vara intressant. Den heter Solar top, men jag är något osäker på färgen som är lite smutsbeige. Jag hade älskat om den var i blått, gärna kornblått eller dimblått.

Kornblått tycker jag är riktigt snyggt. Ni vet den där riktigt intensiva blå färgen som också ibland kallas för kungsblått. Har en fin klänning i den färgen och önskar att jag hade fler plagg i samma färg. Gärna blus, kjol och linne! Inte för att jag vill kombinera dem ihop, men var för sig skulle det bli jättesnyggt.

Vilken färg är er favorit? Brukar ni tänka på vilka färger ni passar i och inte passar i? Jag är nog tyvärr lite dålig på att tänka på sånt, utan jag köper kläder i färger som jag  gillar och sen hoppas jag att jag passar i dem. Någon gång får jag gå till en stylist som kan hjälpa mig med råd kring färgval och passform.

Nästa blogginlägg tänkte jag ägna åt accessoarer och väskor som jag tycker är väldigt kul! Skulle aldrig gå utanför dörren utan att ha smycken på mig 🙂