Klädspaning

I natt när jag hade svårt att somna höll jag på att få slag när skrivaren helt plötsligt började rengöra sig. Jag låg och läste en bok på soffan i hopp om att bli trött och så började skrivaren plötsligt surra. Innan hjärnan hann fatta vad det var som lät hade hjärtat rusat upp i 110 och jag insåg att det nog skulle dröja någon timme till innan jag skulle kunna somna.

Inte visste jag att skrivaren brukade göra rent sig om nätterna! Varför gör den det, är det något man kan ställa in? Jag vill inte bli livrädd en gång till.

I dag har jag skummat igenom mina favoritbutiker på jakt efter reafynd! Jag hittade en klänning jag inte kunde motstå. Dessutom hittade jag en hel del annat snyggt! Jag längtar verkligen till hösten 🙂 Till nästa lön också 🙂 Just nu är det lite knapert och jag har aldrig varit närmre att ta ett SMS-lån än nu! Självklart skulle jag aldrig göra det, hellre äter jag nudlar varje dag än tar ett sånt där snabblån. Förutom risken att inte ha råd att betala tillbaka så är jag inte så sugen på att betala skyhöga avgifter eller räntor för att låna några tusenlappar under en månads tid. På alltomsmslan.se finns mycket bra information om dels hur det fungerar med SMS-lån, men också om riskerna med denna lånevariant.

Läste i tidningen i dag att man faktiskt funderar på att ta till hårdare krav mot SMS-låneföretagen. Det tycker jag låter bra. Jag gillar särskilt att man vill begränsa hur mycket ränta företagen får ta ut. Hela nyheten hittar du på SR. 

Men nu till höstens mode (som jag inte ska finansiera med snabblån)!

Bomberjackor verkar vara fortsatt hett även i höst. Hittade en snygg quiltad variant på VeroModa, ser ganska varm ut. Plisserat verkar också väldigt hett, samma sak gäller blusar med höga halsar och mönster. Jag älskar fina mönster. Tyvärr tycker jag inte så mycket om att ha mönster upp mot ansiktet, utan skulle hellre ha mönstrade kjolar istället.

Här nedan kan du se lite snygga kläder jag hittade hos Vero Moda:

kläder från veromoda
Bomberjacka 400 kr. Svart blus med knyt 250 kr och mönstrad blus 250 kr. Samtliga plagg finns hos Vero Moda där jag lånat bilderna ifrån.

Jag har också kollat in vad Zara har och hittade dessa snygga kläder!

kläder från zara
Sammetstopp 199 kr, rosaplisserad kjol 189 kr, klänning med fuskmocka och konstläder 349 kr och guldglittrig klänning 699 kr. Kläderna kommer från Zara.

Jag tycker sammet är fantastiskt vackert. Det blir så livfullt! Volangtoppen från Zara som syns på bilden ovan är mycket finare i verkligheten. Kolla in den i Zaras webbshop för att se hur den ser ut på. En annan sak jag gillar är när man blandar material i kläder, till exempel som i klänningen ovan där man har både fuskmocka och konstläder. Gillar kontrasterna. Själv har jag till exempel en kjol som är gjord i både manchester och spets, en av mina favoriter. Jag har också en kjol med infällda revärer i skinn, även den en favorit i garderoben.

Knytblusar har ju varit modernt i perioder. Dem är jag också svag för. Kråsblusar är jag däremot inte så förtjust i! Jag gjorde misstaget som tonåring att köpa en kråsblus på rea på Åhléns och jag kände mig ruskigt obekväm i blusen och använde den bara en enda gång. Jag kände mig utklädd, som om jag skulle gå på maskerad. Så den hängde många år i garderoben i väntan på att jag skulle tycka om den. Den dagen kom dock aldrig och tillslut skänkte jag blusen till välgörenhet.

Ja man har gjort många modemissar under årens lopp. Jag kanske borde skriva ett inlägg om dem? Får sätta mig ner och minnas tillbaka och se vad jag kan skaka fram ur minnet.

Nu ska jag stryka lite kläder så att jag kan använda dem också.