Kläder för regnväder

Det blev en hel bildkavalkad med skor och brudklänningar i förra inlägget! Jag är rädd för att det kommer bli en del bilder i dag också, men det kanske är bättre än en wall of text 🙂

Jag tror det åskar ute nu. Det låter som att det mullrar och jag gillar inte åskan. Dock kan det ju ge mig inspiration till dagens inlägg! Här kommer lite fina regnkläder jag hittade hos Zalando:

Regnväder från Zalando
Regnjacka Ilse Jacobsen 1645 kr, Blå gummistövlar från Colors of California 1 195 kr, Galosch Nicole från Tretorn 699 kr. Bilder lånade från Zlando där man kan ställa kläderna och skorna.

Visst är de blå gummistövlarna ursnygga! Dessutom blir man alldeles glad av dem. Det verkar också praktiskt med blixtlåset baktill så att man enklare kan komma ut och i stövlarna.

Regnkläder är ju kanske inte så kul att köpa, men när man hittar såhär fina stövlar och jackor så blir man ju verkligen köpsugen! Sen är det ju alltid skönt att ha kläder för alla väder. Då är man redo att ge sig ut oavsett om solen skiner eller regnet öser ner.

När det är sånt här ruskväder som det är nu så är det också skönt att ha lite gosiga tröjor så att man inte fryser.

Mysiga tröjor

Översta raden:

Kofta Vinaja från Vila
Övik tröja Fjällräven
Blå tröja från Bonprix

Nedersta raden: 

Blå kablstickad tröja från Oasis
Blå finstickad tröja med hög hals från Lindex

 

Visst verkar tröjorna mysiga! Dock verkar det inte vara något vidare tröjår i år. Hittar inte alls särskilt många stickade tröjor och koftor som jag tycker är intressanta. Fast det kanske blir ändring på det längre fram när det blir kallare.

Under min tröjspaning hittade jag en hel del tröjor med extremt långa ärmar. Undrar om det verkligen kan bli mode? Verkar hemskt opraktiskt att ha ärmar släpandes långt över händerna. Men mode är väl i och för sig inte alltid så praktiskt eller bekvämt.. Men någon gräns måste det ju finnas tänker jag.

Ibland önskar jag att jag kunde sticka. Då skulle jag kunna göra en tröja som ser exakt ut så som jag vill ha den, det vore kul. Fast egentligen är jag mer av en koft-människa så det skulle nog mest bli koftor jag stickade. Tycker koftor är väldigt praktiskt och bekvämt, särskilt eftersom jag är så frusen av mig.

Paraply från Syster Lycklig
Paraply Strawberry Thief, William Morris & CO. Bild lånad från Syster Lycklig där du kan köpa paraplyet.

 

Visst är det här paraplyet från William Morris & CO underbart?! Mönstret finns även på tapeter och tyger. Jag är väldigt svag för mönstrade paraplyer. Tycker de är så fina och roliga. Tyvärr har mina paraplyer sällan någon lång livslängd, de blåser sönder eller lossnar från stagen och allt möjligt vilket är trist.

Har du något bra tips på kläder och accessoarer för regn, rusk och kyla? Dela med dig!