Fönstershopping på nätet

Klänning från HM
Kaxig klänning från HM för 499 kr.

I dag har jag ägnat mig åt lite fönstershopping på nätet för att försöka stilla mitt shoppingbegär. Det var ingen bra idé. Nu är jag ännu mer sugen på att shoppa eftersom jag hittade en hel del snygga kläder 🙂

 

Men jag har bestämt att jag måste rensa ut lite i garderoben innan jag tillåter mig själv att köpa något nytt. Jag har så mycket kläder som bara hänger i garderoben och aldrig används. En del kläder har blivit för små, andra är mer eller mindre urtvättade/utnötta och en del känner jag mig aldrig helt bekväm i. Jag tar ut dem och provar dem och hänger tillbaka dem gång på gång, så det är väl dags att rensa ut lite.

 

När jag shoppar på nätet brukar jag först kolla hos budgetkedjorna som HM, Mango, Zara, bohoo med flera. Jag gillar bohoo lite extra eftersom de ofta har väldigt bra kampanjer där man kan få halva priset på ett helt köp till exempel. Tyvärr är jag alltid så osäker på vilka storlekar jag ska välja på deras kläder. Det brukar gå bra men någon gång har det hänt att det jag beställt varit alldeles för stort eller för litet. Eftersom bohoo ligger i Storbritannien så är det lite krångligt att skicka tillbaka med tanke på avgifterna. Därför handlar jag inte där så ofta som jag skulle vilja.

 

Nätbutiker som Nelly, bubbleroom och asos kollar jag också in när jag är shoppingsugen. Hos Nelly och bubbelroom finns kläder i många olika prisklasser och deras reor brukar vara bra tycker jag. Zalando gillar jag också att titta hos. Tyvärr har de lite lång leveranstid för min smak.

 

Egentligen finns det så många butiker jag skulle kunna nämna eftersom det vimlar av bra nätbutiker som säljer kläder. De har också ett imponerande utbud. Att bara gå igenom damsortimentet hos de butiker jag rabblat upp här ovan tar säkert minst en arbetsdag!

 

Nån gång skulle jag vilja ha en riktig klädkammare med prydliga klädstänger, hyllor, fack och lådor att stuva undan kläderna i. Drömmen vore ju att ha en så stor klädkammare att man kan byta om där inne och testa vilka skor och smycken som passar till kläderna. Som det är nu har jag allting på olika ställen. Klänningar i en garderob i hallen, byxor i en garderob i sovrummet och smycken i nattduksbordet och skor i en garderob i hallen. Nu bor jag visserligen inte så stort så det blir ju inget marathon jag måste springa för att hämta grejerna, men det blir lite rörigt 🙂

 

Ikea har ju väldigt bra förvaringsmöbler så att man kan bygga ihop sin egna klädkammare. Tror serien heter Pax eller något och består av garderobsstommar som man själv väljer delar till. Man kan till exempel ha klädstänger, hyllor, utdragbara förvaringsfack med mera. Om man har en klädkammare så struntar man bara i att köpa dörrarna till garderoberna.

Men men, det är bara en dröm än så länge och lär väl så förbli för ett bra tag framöver för jag har inga planer på att flytta. Jag trivs bra i min lilla lägenhet och har svårt att tänka mig att flytta iväg.