Borttappat bagage och försäkringstankar

Häromdagen hände något som fick mig att börja tänka på något jag inte funderat över tidigare. Min resväska blev försenad efter en flygresa och jag började oroa mig för om jag nånsin skulle få tillbaka den. Jag fick panik och började tänka på alla mina kläder som jag kanske aldrig skulle få återse, sen började jag grubbla på om jag skulle få någon ersättning så att jag skulle kunna köpa nya kläder. Som tur var dök väskan upp och jag fick tillbaka mina kläder!

Nu har jag börjat tänka på om hemförsäkringen täcker mina kläder om det skulle hända något med dem här hemma. Visst, jag har kanske inte en jättedyr garderob men jag har en del dyra plagg och framförallt har jag väldigt många kläder. Om något hände med mina kläder skulle jag inte ha råd att skaffa en likvärdig garderob så jag hoppas verkligen att försäkringsbolaget har en generös ersättning om något händer. Ska försöka ta reda på mer om vad som gäller och har tittat runt på den här sajten för att få mer kunskap. Där hittade jag massa intressant information faktiskt, bland annat läste jag om något som heter ID-skydd som kan ingå i hemförsäkringen eller tecknas separat.

Med ID-skyddet får man tydligen hjälp av försäkringsbolaget om ens identitet blir stulen och utnyttjats av bedragare som tagit lån eller köpt saker på faktura. Jag hittade dock ingen bra info om hur försäkringsbolagen brukar ersätta kläder så jag tänkte ringa och höra efter. Ska passa på och fråga om ID-skydd ingår i min hemförsäkring när jag ändå pratar med dem. Om du vill veta mer om vad det är för något så hittar du mer fakta i ämnet här.

Jag tycker det här med ID-stölder verkar riktigt läskigt. Tänk om någon börjar ta en massa lån i ens namn! Det är en av anledningarna till att jag tycker det är bra när butiker gör en kreditupplysning när man handlar mot faktura, då får man hem en kopia där man kan se att inga konstiga lån finns. Sen finns det säkert sätt bedragarna kan låna pengar utan att det syns i en vanlig kreditupplysning också, men det skadar ju inte att kolla dem för säkerhets skull.

När jag är ute och handlar brukar jag försöka ha så lite pengar som möjligt på kontokortet ifall jag skulle glömma väskan någonstans eller tappa bort plånboken. Då kan jag inte bli av med så mycket pengar. Istället för jag över pengar till kortet via mobilbanken när det är dags att betala. Det känns tryggt och bra fast jag kanske är lite väl försiktig av mig. När jag handlar på nätet är jag konstigt nog mycket mindre vaksam vilket är dumt. Jag betalar ofta med kort och kollar inte upp butikerna alltför noga vilket verkligen är korkat. Men om jag känner mig det minsta osäker så beställer jag mot faktura såklart.

Oops, detta blev ett lite tunt inlägg. Sorry för det. Här kommer istället ett klädtips som avslutning!

Glittrig klänning från Nelly
Glammig klänning från Nelly. Pris 899 kr.

Visst är klänningen underbar?! Den heter Mermaid Tulle Dress och finns att köpa hos Nelly för 899 kr. Det är kanske ingen klänning man har användning för så ofta, men om man ska på bal eller fin tillställning så skulle den vara perfekt. Tyvärr är den ju axelbandslös men man kanske kan sy på ett par axelband om man som jag inte är så bekväm med axelbandslösa kläder.