Mer klänningar

Bröllop är dyrt, riktigt dyrt om man vill ha hela paketet med kläder, håruppsättning, smink, ringar, bröllopsresa och bröllopsfest. Ja det finns ju såklart ännu mer saker som kan tillkomma, till exempel kanske man vill tillbringa bröllopsnatten på hotell, gå på manikyr och pedikyr, köpa brudbukett med mera.

Jag har hört att brudklänningar är dyrare än vanliga balklänningar. Samma sak gäller håruppsättningar och brudbuketter. Nu vet jag inte om det stämmer men det sägs i alla fall att det är så. Därför ska man beställa en vanlig bukett eller vanlig håruppsättning om man vill komma lite billigare undan. Det finns fler smarta tips på hur man kan spara pengar när man planerar bröllopet, kolla denna artikel till exempel.

Själv håller jag på och sparar till ett framtida bröllop. Det finns inga planer på giftermål just nu, men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden och då kan det vara bra att ha en bröllopsbudget! Tyvärr får man ju inte så mycket ränta på sparkontona just nu… Eller rättare sagt ingen alls. Så pengarna växer ju inte direkt, men jag ska titta över läget och se om det går att få bättre ränta någon annanstans. Har hittat sidan dittsparande.se som jag ska läsa igenom och se om det finns några intressanta sparformer som man kan få bra ränta på.

I förra inlägget lovade jag att visa lite fina överdelar på brudklänningar och skor, tyvärr kommer jag inte kunna hålla det löftet. Jag här nämligen hittat ännu fler fina klänningsunderdelar som jag måste visa!

skir klänning

Denna skira klänning i prickig mesh och spets nertill är helt fantastisk tycker jag! Kjolen har fint fall och ser bekväm och praktisk ut, i alla fall om man jämför med andra kjolen på många andra brudklänningar! Sen har den ärmar också så att man inte känner sig så naken och fin ringning i ryggen. Bilden i sig är ju också väldigt fint komponerad. Ser väldigt härligt ut.

Skorna på bilden skulle jag dock inte vilja ha även om klacken ser rätt stabil och lagom hög ut. Tycker det ser ut som att skorna har öppen tå och det gillar jag inte. Att välja skor tror jag är minst lika viktigt som att välja rätt klänning till bröllopet. Obekväma skor är en pina så det är nog värt att lägga lite extra krut på valet av skor. När man sen bestämt sig ska man nog försöka gå in dem också för att vara helt säker på att de sitter bra och inte skaver.

Om jag gifter mig någon gång ska jag ha ett par reservskor som jag kan byta till ifall de jag har inte funkar. Här kommer några bilder på fina skor jag hittat.

skor med rosett

De här skorna gillar jag! Flickigt eleganta med fint fall på rosetten baktill. Klacken är lite hög och smal för min smak, jag hade önskat en lite lägre och bredare klack 🙂 Att skorna är glittriga kan kanske bli för mycket, men det beror på vad man har för klänning tycker jag!

Röd sko

Den här röda skon tycker jag är jättefin! Som vanligt önskar jag dock lägre och tjockare klack. Platån får också gärna vara lägre. Men själv utseendet med de veckade remmarna gillar jag och den här skon i vitt skulle vara toppen under en bröllopsklänning en sommardag!

Skor med glitter

Skorna ovan tycker jag är eleganta. Enkla och fina. Passar bra till ett sommarbröllop och gör inte så mycket väsen av sig. Gillar remmar runt vristerna, tycker det är snyggt.

rosett på skor

Ytterligare ett par skor med rosetter. Men de här har en lite annorlunda design på rosetten och jag gillar den. Däremot gillar jag inte riktigt valet av nagellack, att måla varannan tå vit och varannan svart. Kul idé men tyvärr inte så snyggt enligt mig.

spetsskor silver

De här skorna funkar bra både sommar och vinter. De är täckta i spets och ser lite silverskimrande ut vilket kan vara fint till en vit klänning. Det kan ju vara svårt att matcha vitt och vitt och då kan silver vara ett alternativ om man inte hittar ett par skor i rätt vita nyans.

Jag skulle egentligen kunna fortsätta med ännu fler skor men jag stoppar här! Tänkte bara dela med mig av ett tips angående skor. I dansaffärer kan man hitta rätt bra skor i många olika storlekar som är bekväma. Så hittar du inget i din vanliga skoaffär så kan du kolla i dansbutiken. En del säljer även över nätet.

Nu fortsätter jag med lite fina klänningar istället! Här nedan är en fin budgetvariant för 899 kr som säljs hos postorderföretaget Bonprix.

Klänning från Bonprix
Bild lånad från Bonprix där man kan köpa denna fina klänning för 899 kr.

Visst är den fin? Gillar klänningslivet och de olika lagren i kjolen. Lättsam, enkel och romantisk klänning för den som inte vill ha en alltför spektakulär brudklänning.

utsmyckad klänning

Den här klänningen har oerhört vackra utsmyckningar i form av små blommor på överdelen. På nederdelen på kjolen finns också de fina små blommorna påsydda, men mycket glesare. Jättefint tycker jag!

Klänning med silvertrådar

Fin klänning med enkel kjol men med tjusig vidd och jättefin överdel som ser ut att vara dekorerad med silvertrådar. Gillar att den inte är axelbandslös!

Grå spetsklänning

Det här blir sista bilden för i dag! En grå elegant spetsklänning med trekvartslånga ärmar. Kul med en klänning som inte är vit. Tycker den är jättefin!